dinsdag, 8. september 2009 - 11:29

13 bodemsaneringen

Provincie

In 2009 voert de Provincie Zeeland maar liefst dertien bodemsaneringen uit. Dit zijn er ongeveer negen meer dan voorgaande jaren, toen er drie of vier bodemsaneringen werden uitgevoerd.

Deze saneringen worden uitgevoerd om de bodemkwaliteit in Zeeland te
verbeteren en om de economie een extra impuls te geven en de kredietcrisis tegen te gaan.

'Het is een win-win situatie', legt Marten Wiersma, gedeputeerde milieu van de Provincie Zeeland uit. 'We willen graag dat de bodemkwaliteit van de Provincie Zeeland nu en in de toekomst op een kwalitatief hoog niveau zit. Tegelijkertijd kunnen we nu de economie stimuleren, door het aantal
saneringen op te voeren.

In Walsoorden (Zeeuws-Vlaanderen) wordt er bij een familie aan de Duivenhoekseweg een hele tuin afgegraven nu blijkt dat de grond in de tuin sterk verontreinigd is. De veroorzaker is onbekend, anders had deze de kosten voor de sanering moeten betalen. De familie ontmantelt de tuin zelf en legt na de sanering ook zelf een nieuwe tuin aan.

De Provincie Zeeland bekostigt de bodemsanering. En in Kwadendamme (Zak van Zuid-Beveland) bekostigen de Provincie Zeeland en de gemeente
Borsele ieder de helft van de kosten van de sloop van een leegstaand woonhuis en de sanering van de bodem. Na de sanering van de bodem bouwt een particuliere projectontwikkelaar vier starterwoningen terug.
Deze ontwikkelingen ziet gedeputeerde Wiersma graag. 'De Provincie Zeeland geeft een kleine economische impuls waardoor er kansen ontstaan voor de markt, en de markt pakt het daarna zelf weer op. Dat is de ideale situatie, en dat is de situatie waar we steeds meer naartoe willen hier in Zeeland'.
Provincie:
Tag(s):