maandag, 29. juni 2009 - 13:09

17-jarige jongen bekent aanrandingen

Goes

Afgelopen donderdag, 25 juni jl,, heeft de Zeeuwse politie een 17-jarige inwoner van de gemeente Goes aangehouden op verdenking van de aanranding van verschillende vrouwen en meisjes.

De eerste aangiftes met betrekking tot dit feit kwamen bij de politie binnen in april van 2008. Een en ander speelde zich vooral af op het fietspad tussen 's-Heer Arendskerke en 's-Heer Hendrikskinderen en in de nabije omgeving daarvan.

In alle gevallen betrof de belager van de vrouwen en meisjes een jongen op een fiets. Destijds heeft de Zeeuwse politie postacties gehouden, maar die hadden toen geen resultaat. Na de zomer van 2008 kwamen er bij de politie ook geen meldingen meer binnen.

Recentelijk werden er wel weer gelijksoortige meldingen gedaan en daarop heeft de politie afgelopen donderdag weer een postactie op touw gezet. Dit keer was het raak en kon de 17-jarige jongen worden aangehouden op het fietspad bij 's-Heer Hendrikskinderen.

De jongen werd ingesloten in een politiecel in het huis van bewaring. Hij is verhoord en heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de gepleegde aanrandingen. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Middelburg en zal nog twee weken vast blijven zitten.

Afgaand op de verklaringen van de jongen is het zeer goed mogelijk dat hij nog meer slachtoffers heeft gemaakt dan nu bekend zijn en mogelijk ook op andere plekken in de gemeente Goes. De politie verzoekt dan ook aan vrouwen en meisjes die nog geen aangifte hebben gedaan, contact op te nemen met de politie in Goes.
Provincie:
Tag(s):