maandag, 18. mei 2009 - 18:33

1e Jos Brink homo-emancipatieprijs naar Henk Krol

Amsterdam

De Jos Brink homo-emancipatieprijs gaat naar Henk Krol. Hij kreeg de prijs – 10.000 euro en een kunstwerk - zondag uit handen van minister Plasterk. Henk Krol is journalist, oprichter en directeur/hoofdredacteur van de Gay Krant. Hij krijgt de prijs voor de breedte en de veelzijdigheid van zijn oeuvre. De jury – bestaande uit Wim van de Camp (voorzitter), Sonja Barend, Claudia de Breij, Sophie Hilbrand en Erwin Olaf - vindt dat Krol in doel, werkwijze en resultaten een fundamentele bijdrage levert en heeft geleverd aan de bevordering van de sociale acceptatie van homoseksuelen in Nederland en daarom als eerste de Jos Brink-prijs verdient.

Henk Krol voorziet met zijn Gay Krant en als voorzitter van de stichting Vrienden van de Gay Krant al 30 jaar lang het homo-emancipatie proces van kritische commentaren, opinie, nieuws en achtergronden van het nieuws.

Minister Plasterk heeft daarnaast op voorstel van de jury een aanmoedigingsprijs (speciale oorkonde) uitgereikt aan het Rotterdams Centrum voor Theater voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit op scholen in de regio Rotterdam. Dit goede praktijkvoorbeeld verdient volgens de jury aangemoedigd te worden.
Categorie:
Tag(s):