vrijdag, 14. augustus 2009 - 23:47

20 verdachten aangehouden voor vernielingen

Culemborg

Naar aanleiding van de vernielingen in het centrum van Culemborg, die plaatsvonden in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 augustus, heeft de politie in totaal 20 verdachten aangehouden.

In die nacht trok een grote groep jongeren door het centrum van Culemborg. Zij verstoorden daar de openbare orde en lieten spoor van vernielingen achter. Onder andere werden een groot aantal winkelruiten vernield. Die nacht wist de politie al 5 verdachten aan te houden.

Naar aanleiding van deze vernielingen is een rechercheteam geformeerd. Dat team heeft zich de afgelopen weken volledig ingezet om alle jongeren die bij de ongeregeldheden betrokken waren, aan te houden. 20 jongeren zijn in totaal aangehouden. Ook zijn een tiental getuigen gehoord. Vrijwel alle vernielingen zijn door de verdachten bekend. Gebleken is dat een klein deel van de groep grotendeels verantwoordelijk was voor de vernielingen.

In overleg met het Openbaar Ministerie wordt bekeken of de jongeren, die als ‘meelopers’ zijn aan te merken, ook vervolgd kunnen worden.

De politie rond het onderzoek af en zal het dossier overdragen aan de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):