woensdag, 29. juli 2009 - 9:39

200 banen weg bij Mediq Apotheken Nederland

Bij Mediq Apotheken Nederland verdwijnen opnieuw banen. Nadat vorig jaar al 250 banen verloren gingen, kondigt het bedrijf vandaag een nieuwe reorganisatie aan. Daarbij gaan nog eens 200 banen verloren.

Volgens CNV-onderhandelaar Eric Aarts verdwijnen alleen al op het hoofdkantoor in Utrecht zo’n 60 van de 260 banen. “Bijna een kwart, dat is fors.”

Verder gaan er banen verloren bij het netwerk van apotheken (140) door het centraliseren van routinematige werkzaamheden uit de apotheek, bijvoorbeeld het verwerken van herhaalmedicatie en eigen bereidingen.

Volgens Aarts merkt Mediq de gevolgen van het preferentiebeleid van de overheid. Veel medicijnen zijn daardoor goedkoper geworden, met als gevolg: lagere marges voor Mediq.

“Voor de werknemers is dit heel vervelend. Een tweede reorganisatie in zo'n korte tijd zorgt voor veel onzekerheid in het bedrijf. Het is wel belangrijk om de mensen nieuw perspectief te bieden.”

De ondernemingsraad buigt zich de komende tijd over de adviesaanvraag voor de reorganisatie. CNV-onderhandelaar Aarts wil in ieder geval dat er goede afspraken komen om de gevolgen zo goed mogelijk op te vangen.

“Dat betekent dat we eerst willen kijken welkeherplaatsingsmogelijkheden er binnen het bedrijf zelf zijn. Lukt dat niet, dan moeten ze een beroep kunnen doen op outplacement en een goede vertrekregeling.”
Categorie:
Tag(s):