maandag, 18. mei 2009 - 16:45

20.000 euro voor gouden tip in onderzoek brand Meerssen

Meerssen

De Hoofdofficier van Justitie in Maastricht looft een beloning uit van 20.000 euro voor informatie die kan leiden tot oplossing van de brandstichting in een woning aan het Pastoor Geelenplein in Rothem-Meerssen. Dit hebben de politie Limburg-Zuid en het openbaar ministerie in Maastricht maandag bekend gemaakt.

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei brak brand uit in de woning en acht personen, drie volwassenen en vijf kinderen, raakten hierbij gewond. Een slachtoffertje van 6 jaar uit Den Bosch is dinsdagavond 5 mei in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Zijn 53-jarige vader ligt nog ernstig gewond in een brandwondencentrum.
Vastgesteld is dat de brand vermoedelijk is aangestoken met een brandbare vloeistof, mogelijk benzine. Waar de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.


Afgelopen week heeft de politie via de media diverse getuigenoproepen gedaan. Echter zonder resultaat. Daarom looft justitie nu een beloning uit. Zij hoopt dat dit kan bijdragen aan de oplossing van het misdrijf. Ook zal in Avro’s Opsporing Verzocht dinsdag 19 mei aandacht aan deze zaak worden besteed.
Provincie:
Tag(s):