donderdag, 1. januari 2009 - 15:06

21.000 Nederlanders trotseerden nieuwjaarsduik

Scheveningen

Nieuwjaarsdag stond in het teken van een historisch duikrecord. Ondanks de koude temperatuur van 4°C trotseerden vandaag 21.000 dappere duikers het ijskoude water voor een frisse start van 2009.

Enthousiaste Nieuwjaarsduikers lieten zich niet tegenhouden door de winterkou: op maar liefst 48 locaties, verdeeld over alle Nederlandse provincies, sprongen bikkels het water in. Een verdubbeling van het aantal duiklocaties ten opzichte van vorig jaar.

Traditiegetrouw was de Scheveningse duik de meest favoriete duiklocatie. 6.500 -veelal in het oranje gehulde- duikhelden kwamen van heinde en verre om hier het nieuwe jaar in te luiden. “Sinds 2006 is het niet meer zo koud geweest op nieuwjaarsdag. Het is fantastisch om te zien dat zoveel Nederlanders niet terugdeinzen voor de kou. Dankzij deze -naar schatting- 21.000 durfallen blijven we de oer-Hollandse traditie in ere houden. En zoals het hoort, werden alle deelnemers op de 48 duiklocaties opgewarmd met mutsen en oer-Hollandse snert,� aldus Esther van Spronsen van Unox.
Provincie:
Tag(s):