woensdag, 29. juli 2009 - 11:55

23e editie Rôggefeest Ameland

Topvermaak voor jong en oud,” zeggen de organisatoren van het Rôggefeest. Voor de 23e keer barst het straattheater los in Nes, schalt de muziek van de pleinen en de veldjes en loopt iedereen die van leuke acts, grappige confrontaties en sfeervolle muziek houdt in het Amelander Rôggefeest-dorp.

Het Rôggefeest opent om 12.45 uur met een verrassingsact op het veldje voor de HUBO. Tot 13.00 concentreert het feest zich rond het driehoekje bij de Jan Jacobsweg en de Van der Stratenweg en daarna waaieren de theatermakers en het publiek uit over meer dan twintig locaties in het dorp.

Een van de topattracties van dit 23e Rôggefeest is Slagerij van Kampen, de slagwerkgroep met eigenzinnige, swingende en spectaculaire arrangementen. Het wordt de overdonderende slotact. Slagerij van Kampen speelt om 22.00 uur op het veldje waar het Rôggefeest eerder die dag begint. Het feest zet zich daarna in diverse kroegen en restaurants voort. Een uitgebreid scala van muziekgenres en muzikanten bevolken de horecagelegenheden van het festivaldorp.

Het Amelander aandeel in dit Rôggefeest is als vanouds groot. Overdag en ’s avonds komen vele Amelander muzikanten voorbij. Total Los, Wanhoop Niet, Magic Wopke, Vocalis, Canite Tuba, Hollumer Gromkes, Pinheadz, Van Geeft ‘M, The Islanders, The Four Amigo’s, Juttersvrouwen, Shantykoor, High Voltage, Tegare en als klap op de vuurpijl de Accordeonparade. Ook tijdens de traditionele Rôggeparade, die tussen 19.30 en 21.30 uur door het dorp gaat, zijn de muzikale talenten van Ameland ruim vertegenwoordigd.
Provincie:
Tag(s):