dinsdag, 20. oktober 2009 - 23:05

24 jaar voor Alkmaarse verkrachter en moordenaar

Alkmaar

Tegen de moordenaar van Alkmaarder Marcel Henneman en de verkrachter van twee vrouwen is dinsdag 24 jaar celstraf geëist plus tbs. Dit maakt het Noordhollands Dagblad vandaag bekend.

De man bekende de moord op 3 mei vorig jaar. Ook de zogeheten 'Karpertonverkrachting' gaf hij toe.

Daarbij dwong hij een vrouw op 12 september vorig jaar vanuit de Alkmaarde parkeergarage Karperton naar Heerhugowaard te rijden waar hij haar meermalen dwong tot seks.

De verkrachting van een Alkmaarse vrouw op 28 september bekende hij niet. Hij drong die dag het huis van de vrouw en haar man binnen, en schopte en sloeg de man. De officier achtte bewezen dat hij daarna de vrouw meermalen heeft verkracht.

De man, een 24-jarige in Albanië geboren Alkmaarder, zei tot zijn daden te zijn gekomen omdat de slachtoffers volgens hem te maken hadden met een verkrachting door een aantal Joegoslaven waar hij het slachtoffer van was geworden. Uit psychologisch onderzoek in het Pieter Baancentrum blijkt dat de man aan paranoïde schizofrenie lijdt. De kans op herhaling wordt groot geacht. Vandaar dat de officier met haar eis koos voor 'maximale beveiliging van de samenleving'.
Provincie:
Tag(s):