donderdag, 19. maart 2009 - 9:57

24 uur om nieuw Thialf te ontwerpen

Heerenveen

Een groep bouwkunde studenten zijn 24 uur lang bezig in totaal 15 ontwerpen te maken voor het nieuwe Thialf in Heerenveen. 52 studenten van de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en 8 studenten van de Technische Universiteit Delft doen hieraan mee.

De actie begon woensdagmiddag 18 maart om precies 14.30 uur. De studenten hebben 24 uur non-stop de tijd om een ontwerp te maken.

24UP
De ontwerpwedstrijd genaamd 24UP, wordt elk jaar georganiseerd door CHEOPS de studie vereniging van de Technische Universiteit Eindhoven. Het is nu de 10e keer dat de ontwerpwedstrijd wordt gehouden. De deelnemende studenten geven, in teams van 4 personen, hun visie op het nieuwe Thialf.

De opdracht
De opdracht omvat het ontwerpen van een dubbeldeksschaatsbaan met evenementencomplex, een mondiaal topschaatspodium waar wereldrecords gebroken moeten worden.

Na de 24 uur
Aan het einde van de 24 uur presenteert elke groep de resultaten aan een deskundige jury. Er wordt bekeken of de ontwerpen bruikbaar zijn voor het nieuwe Thialf. De resultaten van het 24UP zullen na afloop tentoongesteld worden op de TU/e-campus.
Provincie:
Tag(s):