donderdag, 22. januari 2009 - 11:33

25 km auto rijdt 100 km per uur

Emmercompascuum

Via de wijkagenten in Emmercompascuum kwamen de laatste tijd regelmatig meldingen binnen over 25 km auto’s die te hard zouden rijden in de omgeving van het dorp. Het zou gaan om personenauto’s die technisch omgebouwd worden, het kenteken wordt dan geschorst en de eigenaar kan met een bromfietsrijbewijs in de auto rijden.

Bovendien hoeft de eigenaar geen belasting te betalen en is de auto niet APK-plichtig. De voertuigen zijn niet voorzien van een kenteken, maar hebben een bordje ‘25 km’ op het voertuig zitten. Eén van de eisen is wel, dat de versnellingsbak wordt geblokkeerd.

Tijdens een surveillance kwamen agenten een dergelijke auto tegen. De agenten besloten om de bestuurder staande te houden en de auto te onderwerpen aan een controle. Na controle bleek dat de versnellingsbak niet geblokkeerd was, waardoor de auto in ieder geval 100 km/uur kon halen. De auto is inbeslaggenomen en tegen de 29-jarige eigenaar uit Roswinkel is proces-verbaal opgemaakt, ook is de Belastingdienst in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):