donderdag, 2. april 2009 - 11:03

250 werknemers Autodrôme op straat

Hoogeveen

Het autobedrijf Autodrôme met vestigingen in Groningen, Assen, Emmen, Leek en Winschoten heeft donderdagochtend ontslag voor 250 mensen aangevraagd, het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Hoogeveen.

"Het is ronduit schandalig dat zowel het personeel als de vakbonden niet vooraf zijn geïnformeerd, maar vanochtend met dit feit werden geconfronteerd. Ikzelf moest het horen van onze leden bij het bedrijf," zegt bestuurder Wilko van Niejenhuis van de CNV BedrijvenBond. "Mensen zijn van de een op de andere dag hun baan en hun inkomen kwijt."

Autodrôme heeft alleen het faillissement voor de services aangevraagd, voor de rest van het bedrijf is geen faillissement aangevraagd: "Een ongebruikelijke constructie. Het lijkt er op dat de werkgever alle risico's bij het personeel heeft gelegd. De mensen zijn nu dus de dupe en dat is schandalig. Ik ga dan ook exact uitzoeken hoe de werkgever te werk is gegaan en met spoed overleg aanvragen met de curator, zodra die benoemd is. Ik wil kijken of wij hier als vakbond iets tegen kunnen doen. 250 mensen zijn hun baan kwijt en dat heeft grote consequenties voor hen en hun gezin", aldus Niejenhuis. Autodrôme was een van de grootste autoverkoopbedrijven in het noorden.
Provincie:
Tag(s):