vrijdag, 6. maart 2009 - 13:57

34 scholen aan de slag met Afrika-pakket

Goes

Donderdagmiddag reikte Wethouder Sophie van ’t Westeinde een van de eerste lespakketten over Afrika uit aan docenten en leerlingen van twee scholen van de brede school Goese Polder, de Holtkampschool en ’t Noorderlicht. Virginie Gmelich Meijling-van Dooren, directeur van het bedrijf Creative Kids Concepts dat het lespakket ontwikkelde, gaf daarbij een korte demonstratie van het pakket.

Ongeveer 6000 leerlingen van 34 Bevelandse basisscholen maken vanaf deze week kennis met het lespakket. Heel Afrika komt aan bod. Gmelich Meijling-van Dooren heeft daarvoor een plan voor ‘hoofd, hart en handen’ ontworpen. Elke school gaat aan de slag met één Afrikaans land en daarnaast wordt per groep een thema behandeld. Zo gaat bijvoorbeeld groep 1 trommels maken, groep 2 maskers en speelt groep 3 zelf in een sprookje. Het pakket bevat alle materialen die nodig zijn, zodat de klas er gelijk mee aan de slag kan.

Op 30 juni 2009 komt er een grote eindmanifestatie waar alle Goese basisscholen hun creatieve resultaten uit de lesmap van het Afrika kunnen tonen aan elkaar en aan het publiek. Zo ontstaat er spelenderwijs een overzichtstentoonstelling over het werelddeel Afrika.

Aanvullende informatie over het Afrika-lespakket is te vinden op www.goesafrika.nl
Provincie:
Tag(s):