maandag, 20. juli 2009 - 14:43

37 Pleinverboden bij controles in centrum Amsterdam

Amsterdam

De politie heeft afgelopen weekend tijdens controles op en rond het Leidseplein en het Rembrandtplein in totaal 37 pleinverboden opgelegd. Naast 20 verboden voor taxichauffeurs kregen 17 personen uit het uitgaanspubliek een verbod. De controles vonden plaats van donderdagavond 16 juli 18.00 uur tot zondag 19 juli middernacht.

Van de in totaal twintig pleinverboden voor taxichauffeurs, werden er 12 vrijdagavond en -nacht en 8 zaterdagavond en -nacht uitgereikt. Eén chauffeur had vrijdag een pleinverbod gekregen en dit zaterdag overtreden door toch op het Leidseplein te rijden. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie lette extra streng op het aanrijden en aansluiten van de taxi's aan het einde van de rij taxi’s op het Leidseplein.

17 personen misdroegen zich in de omgeving van de uitgaanspleinen en kregen ook een pleinverbod. Daarbij ging het om openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging, het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en verboden messenbezit. Een pleinverbod houdt in dat diegene zich gedurende het betreffende weekend waarin het pleinverbod wordt uitgereikt, vanaf het moment van uitreiken tot zondagavond 00.00 uur, niet in het uitgaansgebied rondom de pleinen mag begeven.
Provincie:
Tag(s):