vrijdag, 10. april 2009 - 18:58

3de editie International Jazzfestival Middelburg

Middelburg

Tijdens het pinksterweekend 2009 zal de jazz Middelburg omarmen.Voor de derde keer op rij biedt het International Jazz Festival Middelburg een podium voor internationale, nationale en Zeeuwse jazzmusici, die een breed scala aan jazzstijlen ten gehore zullen brengen.

Het International Jazz Festival Middelburg is het resultaat van een uniek samenwerkingsverband met Muziekpodium Zeeland, de Zeeuwse Muziekschool, Theaterexploitatie Zeeland, Desafinado en Stichting JASZ, onder het bestuur van Stichting Jazzpodium Middelburg.

Iedereen zal tijdens het komende pinksterweekend aan zijn trekken komen: van 7 tot 77+ zullen we maar zeggen. Van een kinder jazzopera tot aan dixieland, van moderne jazz die vanaf het midden wordt verkend tot aan haar grenzen met hiphop en popmuziek, van aanstormend talent tot aan gevestigde (inter)nationale musici. En u hoeft niet alleen te luisteren, u kunt ook meedoen aan de workshops en masterclasses, die diverse optredende artiesten zullen verzorgen.

De formule van het festival beoogt een combinatie van (inter)nationale en toekomstige top plus een breedteprogrammering, met als rode draad ‘kwaliteit’.

Toen bijvoorbeeld Maceo Parker vorig jaar zijn wereldtournee afsloot op ons festival, maakte hij ons het compliment dat het geluid en de organisatie nergens zo goed waren geregeld als hier! En daar zijn wij, bestuur en medewerkers (vrijwilligers!) natuurlijk behoorlijk trots op. En pratend over kwaliteit, ontkom ik ook niet aan de locatie: het historische Abdijplein als epicentrum van het festival. Met recht de mooiste locatie in Nederland en met een uitstekende akoestiek!

Om de toegankelijkheid van het festival te bevorderen zijn de hoofdacts te bezoeken tegen een sterk gereduceerd tarief, de andere delen van het programma zijn gratis. Daarmee kan het festival niet zonder financiële steun van buitenaf.

Ondanks dat veel festivals in moeilijkheden zijn gekomen door de kredietcrisis, is het in Zeeland gelukt om voldoende draagvlak te vinden bij overheden, fondsen en sponsoren. De groei die Stichting Jazzpodium Middelburg heeft doorgemaakt met de eerste twee festivals willen ze graag voortzetten en dat is nu mogelijk gemaakt voor dit jaar.
Provincie:
Tag(s):