zaterdag, 8. augustus 2009 - 19:08

400.000 feestgangers bezoeken Fit For Free Danceparade

Rotterdam

De Fit For Free Danceparade vond zaterdag onder zomerse omstandigheden plaats. In totaal kwamen er zo'n 400.000 feestgangers op het evenement af. Onder de stralende zon trok een lange bonte stoet van vrachtwagens met dansende mensen en zo’n 200 DJ’s door het centrum van Rotterdam.

Op dreunende beats liepen de meeste achter hun favoriete DJ aan. In de aanloop naar dit feestelijke evenement werden diverse partygangers door de politie preventief gefouilleerd in het kader van het zero tolerance beleid. De afgelopen dagen was er veel te doen rondom de veiligheid en overlast die de Danceparade zou veroorzaken. Daarom is er dit jaar ook gekozen voor een andere route.

Aanhoudingen

In totaal zijn er zaterdagmiddag en begin van de -avond 112 mensen door de politie aangehouden voor de volgende overtredingen: gebruik en bezit alcohol op de openbare weg, gebruik en bezit verdovende middelen, belediging, wildplassen en openlijke geweldpleging (kleine vechtpartijtjes).
Omstreeks kwart voor zeven vond er op de Oude Binnenweg een vechtpartij plaats tussen een aantal mensen. De Mobiele Eenheid heeft hier charges uitgevoerd en acht mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De Verkeersregeling heeft goed gewerkt, er hebben zich geen noemenswaardige strubbelingen voorgedaan. De politie spreekt ondanks de aanhoudingen van een gemoedelijk rustige dag.

De GHOR heeft 66 mensen behandeld bij de EHBO, ambulances hebben 30 mensen behandeld en 10 overgebracht naar een ziekenhuis.


Een woordvoerder van de politie laat weten dat de dag verder gemoedelijk is verlopen. Om 23.00 uur is het feest voorbij.
Provincie:
Tag(s):