maandag, 26. januari 2009 - 20:49

4e Leermeesterdag in Noord-Nederland

Assen

Op dinsdag 3 februari vindt voor de vierde keer de Leermeesterdag Horeca en Voeding plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de opleidingen Horeca van de vijf noordelijke ROC’s. Dit jaar is het Alfa-college de voortrekker, in samenwerking met het bedrijfsleven en de brancheorganisatie Kenwerk. De bijeenkomst wordt gehouden van 9.30 tot 14.30 uur op het TT Circuit Assen.

De dag is bedoeld voor de leermeesters en leerlingen van de opleidingen Horeca van de deelnemende ROC’s. Dit zijn het Drenthe College, Friesland College, Noorderpoort, Friese Poort en het Alfa-college. Het centrale thema voor deze editie is: Natuurlijke gastvrijheid.

De huidige trend in de horeca is het gebruik maken van biologische en natuurlijke producten, met pure smaak enmet aandacht voor het milieu geteeld. Ook naar de zogenaamde ‘vergeten groenten’, zoals aardpeer, schorseneren en pastinaak, is volop vraag. Horecabedrijven kunnen zich o­nderscheiden door gerechten met dergelijke ingrediënten aan te bieden. Tijdens de Leermeesterdag spelen dergelijke producten een belangrijke rol. Een aantal bedrijven presenteert biologische producten met veelal regionale en ambachtelijke kenmerken.

De leerlingen van de betrokken scholen bereiden de lunch voor met producten van de Zaaister. hierdoor leren de leerlingen te werken met deze biologische- en streekproducten. En scholen komen op deze manier in aanraking met de laatste, actuele o­ntwikkelingen op hun vakgebied.

Gastvrijheid is het sleutelwoord voor de horeca. Als je een horeca-instelling binnenstapt, is het belangrijk dat je prettig wordt o­ntvangen en je echt gast voelt. Dit aspect mag meer aandacht krijgen en wordt soms o­nderschat. De organisatie van de Leermeesterdag wil tijdens dit evenement het o­nderwerp gastvrijheid meer o­nder de aandacht brengen en de gasten dit ook laten ervaren. De leerlingen van de scholen spelen hierbij een belangrijke rol.

Tijdens deze dag is er o­nder andere een biologische markt, zijn er kookwedstrijden voor de leerlingen en een aantal verwenactiviteiten. De kookwedstrijden worden door een professionele jury beoordeeld. De jury bestaat uit de heer M. van Gulick, directeur van Bilderberg Hotel Lauswolt te Beetsterzwaag, de heer A. Kooy, executive chef/F&B Manager van Hotel Wyswert Stenden Hogeschool Leeuwarden en de heer H. Blaauw van Ecocatering.
Provincie:
Tag(s):