dinsdag, 6. januari 2009 - 21:35

50.000 kilo vuurwerkafval opgehaald

Utrecht

Na de jaarwisseling hebben zo’n vijftig medewerkers van Stadswerken vijftig ton vuurwerkafval opgehaald. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar. Het meeste vuil werd meteen op nieuwjaarsdag opgehaald, maar ook in de dagen daarna is nog veel rommel opgeruimd. De vorst bemoeilijkte het ophalen van de vuurwerkresten omdat de veegwagens door het koude weer niet konden rijden.

Vijftien jongeren hebben op 3 januari handmatig vuurwerk- en zwerfafval opgeruimd in het Griftpark en omgeving. Zij vervulden hiermee een werkstraf via Halt Regio Utrecht. De straf werd door justitie opgelegd voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk of het op een verkeerd tijdstip afsteken van vuurwerk. Nog minstens 35 andere jongeren uit de stad Utrecht moeten de komende weken ook nog via Halt Regio Utrecht een werkstraf vervullen.

De gemeentemedewerkers kregen bij de schoonmaakwerkzaamheden hulp van bewoners; mensen die na het afsteken het eigen vuurwerkafval in een tas mee naar huis hebben genomen, bewoners die hun eigen stoep schoonveegden en bewoners die samen hun eigen straat hebben opgeruimd. Zo hebben de bewoners van de Houtwerf in Vleuten er voor gezorgd dat hun hele straat er weer piekfijn uitziet!
Provincie:
Tag(s):