zaterdag, 25. april 2009 - 22:55

6 Heerenveensupporters gewond bij vechtpartij

De politie van Volendam stelt een onderzoek in naar een grote vechtpartij, die woensdagavond plaatsvond tussen AJAX- en Heerenveensupporters, in een horecagelegenheid aan de Brugstraat.

Tijdens de bekerwedstrijd sc Volendam tegen sc Heerenveen zat een groep van 60 Heerenveen-supporters in een horecabedrijf en een groep van 40 Ajax-supporters in een tegenover gelegen horecabedrijf. Via de televisie volgden zij de voetbalwedstrijd omdat zij niet in bezit waren van toegangsbewijzen. Om 21:00 bestormde de groep Amsterdammers het cafébedrijf waarin de Heerenveners zaten. Zij sloegen met barkrukken om zich heen en vernielden het gehele bedrijf.


Zes Friese supporters raakten daarbij gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis in Purmerend overgebracht. De politie hield twee verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. De politie van Volendam zoekt getuigen van dit incident. Mensen die betrokken zijn geweest bij dit incident worden verzocht het mogelijke filmmateriaal dat op hun mobiele telefoon is opgenomen, ter beschikking te stellen voor het politieonderzoek. Er wordt ook verzocht aan mensen die slachtoffer zijn geworden van deze vechtpartij om aangifte te doen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):