zaterdag, 21. februari 2009 - 12:25

7 aanhoudingen voor bedreiging en vuurwapenbezit

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vijf mannen uit Leeuwarden, in de leeftijd van 19 tot en met 25 jaar en twee vrouwen (19 en 20 jaar), eveneens uit Leeuwarden, aangehouden op verdenking van bedreiging en in het bezit van wapens.

Na melding van geluidsoverlast reden surveillerende agenten nabij een winkelcentrum aan de Brandemeer. Op dat moment verliet een voertuig het parkeerterrein van dit winkelcentrum. De agenten reden achter de personenauto aan via de Kei naar de Mondriaanstraat waar de bestuurder een stopteken kreeg. De 19-jarige bestuurder uit Leeuwarden meldde dat hij, door nog onbekende reden, door een groep personen was bedreigd.

De agenten keerden terug en op dat moment passeerde het voertuig van de mogelijke bedreigers. Het voertuig zat vol met mensen. Bij het aanspreken van de bestuurder viel op dat men een honkbalknuppel uit het zicht probeerden te houden. Daarom werd besloten alle inzittenden aan een fouillering te onderwerpen. Bij de 21-jarige bestuurder werd de honkbalknuppel aangetroffen en in beslag genomen. Na de fouillering werd ook de auto onderzocht. Hier werden twee messen, een patroonhouder en een vuurwapen aangetroffen. De auto is in beslag genomen. Alle inzittenden zijn aangehouden een voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):