maandag, 19. oktober 2009 - 10:24

700 gamers 3 dagen in Virtual Reality

Drachten

In het weekend van 23 tot en met 25 oktober organiseert Stichting The
Reality in het Fries Congrescentrum Drachten de negende editie van The
Reality. Inmiddels is The Reality uitgegroeid tot één van de grootste
lanparties van Nederland. Ondanks de recessie is dit computerevenement
helemaal uitverkocht!! Ruim 700 mensen komen bij elkaar om via een
supersnel netwerk videogames met of tegen elkaar te spelen. Het thema wat dit weekend centraal staat is: Halloween!

Stichting The Reality organiseert twee keer per jaar een evenement waarin mensen van jong tot oud samen komen om te gamen. Vroeger waren deze zogenaamde 'lanparties' een noodzakelijk kwaad omdat er geen goede internet verbinding was. Tegenwoordig worden deze lanparties georganiseerd omdat het leuk en gezellig is, een weekend samen zijn met mensen met dezelfde interesses en hobbies.

Tijdens de lanparty zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden, zoals een schaakwedstrijd en een sjoelwedstrijd. Er kan naar hartelust gedanst worden op de Dance Dance Revolution matten en de ouderwetse tafeltennistafel en voetbaltafel zullen hun comeback maken tijdens deze lanparty. Er zullen ook game competities gehouden worden van verscheidene populaire games, waarin teams strijden om de eerste plaats.

Als laatste, maar zeker niet als minste, zal de zaal waarin de deelnemers met hun computer verblijven geheel omgetoverd worden in Halloween stijl. Dit betekent de aanwezigheid van dracula, heksen, zombies, grafstenen, jack-o lantaarns en veel (nep)bloed. Al met al zal dit een weekend zijn waar het gamen en spelen elkaar zullen ontmoeten.
Provincie:
Tag(s):