zondag, 27. september 2009 - 20:36

81-jarige man zet zijn tanden in agenten

Breukelen

Op vrijdagochtend 25 september werd een 81-jarige man na heftig verzet aangehouden. Drie agenten raakten bij deze aanhouding gewond. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Omstreeks 10.30 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Straatweg. Een 81-jarige automobilist uit Breukelen kreeg een stopteken omdat zoon als bijrijder, een 42-jarige man uit Utrecht, geen autogordel droeg.

De 81-jarige man stopte niet en reed door. Op de Markt stopte de auto uiteindelijk en werd de 42-jarige man aangesproken voor het niet dragen de autogordel. Terwijl de agenten bij de auto stonden reed de bestuurder gewoon weer door en reed hierbij bijna een agent aan.

Een agente wilde de sleutels uit het contact pakken, om erger te voorkomen, en kreeg vervolgens een stomp in het gezicht van de bestuurder. De automobilist werd vervolgens aangehouden en verzette zich fors. De man schopte en beet vervolgens twee andere agenten.

Uiteindelijk kon de man worden overgebracht naar het politiebureau en werd hier ingesloten voor verhoor. De zoon van de man werd ook aangehouden omdat hij de agenten had belemmerd en bedreigende taal uitsprak. Beiden werden ingesloten voor verhoor.

De drie agenten moesten zich onder dokterbehandeling laten stellen en gezien de ernst van de bijtwonden is een agent niet in staat om te werken.

Last van zijn hart
De 81-jarige man was ingesloten in het cellencomplex. Hier kreeg hij last van zijn hart en werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij met spoed werd geopereerd en werd opgenomen.
Provincie:
Tag(s):