donderdag, 8. januari 2009 - 18:06

A27 afgesloten voor reparatie wegens vorstschade

Hilversum

De A27 is donderdagavond vanaf 20.00 uur afgesloten tussen knooppunt Rijnsweerd en Hilversum in de richting Almere. Rijkswaterstaat voert dan reparatiewerkzaamheden uit aan het wegdek, omdat de rijstroken door de vorst schade hebben opgelopen. Ter hoogte van Maartensdijk is het wegdek over een lengte van ongeveer een kilometer beschadigd. Ook op het traject ten noorden van Maartensdijk richting Hilversum is er op enkele plaatsen vorstschade op de A27. Om de veiligheid te waarborgen geldt voor verkeer richting Almere vandaag een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Om 20.00 uur wordt de A27 tussen knooppunt Rijnsweerd en Hilversum, inclusief de op- en afritten De Bilt/Veemarkt (30), ring Utrecht/Maarssen (31) en Bilthoven/Maartensdijk (32) in de richting Almere afgesloten. Rijkswaterstaat begint dan met de herstelwerkzaamheden. De eerste maatregel is het verwijderen (frezen) van de slechte bovenlaag van het wegdek. De werkzaamheden duren tot vrijdagochtend (9 januari) 06.00 uur. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Verkeer vanuit Utrecht richting Hilversum/Almere wordt vanaf knooppunt Rijnsweerd omgeleid via de A28 richting Amersfoort. Bij knooppunt Hoevelaken volgt men de A1 richting Hilversum/Amsterdam tot knooppunt Eemnes. De omrijtijd naar knooppunt Eemnes zal zo’n 30 minuten bedragen.

Het frezen is een tijdelijke oplossing waarmee Rijkswaterstaat voorkomt dat er langdurig rijstroken moeten worden afgesloten vanwege een zeer ongelijkmatig wegdek met veel uitgereden losse steentjes. Na het frezen komt er een nieuwe asfaltlaag op de weg. Het aanbrengen van asfalt kan alleen plaatsvinden in een vorstvrije periode. Tot die tijd ondervindt het verkeer op de A27 hinder en blijft de snelheidsbeperking van 70 km/uur van kracht.

Het asfalt op de rijkswegen ondervindt elk jaar zogeheten winterschade. Door vorst raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. Extreem lage temperaturen zoals nu komen maar weinig voor, maar veroorzaken wel grotere schade. Wegdek dat aan onderhoud toe is, is hier gevoeliger voor.
Provincie:
Tag(s):