dinsdag, 31. maart 2009 - 21:28

A4 Den Haag - Amsterdam weer open

Schiphol

Rijkswaterstaat en het Korps landelijke politiediensten kijken tevreden terug op de verkeersafwikkeling rondom de Afghanistan conferentie op 31 maart. De hinder op de weg bleef beperkt. Weggebruikers hebben goed ingespeeld op de verkeerssituatie door op andere tijdstippen of met het openbaar vervoer te reizen.

Afsluitingen
Zowel tijdens de ochtend- als de avondspits werden rijstroken op de A4 afgesloten om de delegaties onder politiebegeleiding snel en veilig van Amsterdam Schiphol Airport naar de conferentie en weer terug te brengen.

De hinder bleef beperkt tot een normale ochtend- en avondspits. Wel was het drukker op de A4. Daar stond ’s morgens maximaal 12 km file. Tijdens de avondspits liep de maximale filelengte op de A4 tussen Den Haag en Amsterdam op tot 14 km. Rijkswaterstaat heeft zeven omleidingsroutes ingesteld.

Informatie
Naast uitgebreide voorwaarschuwingen, kregen weggebruikers vandaag informatie via borden boven en langs de weg aangevuld met verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesysteem. Bij ernstige filevorming stelde Rijkswaterstaat omleidingsroutes in, welke goed werden opgevolgd door de weggebruikers.

Extra inzet
Om de doorstroming zo soepel mogelijk te laten verlopen, zetten KLPD en Rijkswaterstaat extra medewerkers in. Gecombineerde teams werkten samen om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken.

Bergers langs de A4 stonden stand-by voor pechgevallen en ongevallen. In totaal is 24 keer de hulp van deze bergers ingeroepen. Er hebben zich op het traject geen ernstige incidenten voorgedaan.

150 Bekeuringen
Bij het KLPD kwamen tientallen telefoontjes binnen van verkeersdeelnemers die zich stoorden aan het a-sociale weggedrag van andere weggebruikers. De Verkeerspolitie heeft in totaal 150 bestuurders bekeurd voor het negeren van afgesloten rijstroken.
Provincie:
Tag(s):