vrijdag, 8. mei 2009 - 12:06

A58 eindelijk 120 km/uur

Vrijdagavond 8 mei zal worden begonnen met het verplaatsen van de vangrail van de zuidelijke rijbaan van de A58, Vlissingen richting Bergen op Zoom. Deze aanpassing ter hoogte van het spoorwegviaduct op de Sloedam is noodzakelijk om de tijdelijk ingestelde snelheidsbeperking van 100 km per uur op te kunnen heffen.

Hiermee zal een hoop onvrede van de weggebruiker worden weggenomen. De werkzaamheden zullen grotendeels in het weekend van 9 en 10 mei worden uitgevoerd omdat dan de A58 volledig is afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met het aansluiten van de nieuwe N57 bij Nieuw en Sint Joosland.

Tevens zal Rijkswaterstaat de afsluiting gebruiken om andere werkzaamheden uit te laten voeren, zodat de verkeershinder tot een minimum wordt beperkt. Na het weekend zal het verplaatsen van de geleiderail op de zuidelijke rijbaan verder achter een barrier plaatsvinden waarbij het verkeer met een beperkte snelheid kan passeren.

Planning is dat donderdag 14 mei de werkzaamheden gereed zullen zijn, zodat de snelheid dan eindelijk weer naar 120 km/uur kan worden gebracht. Rijkswaterstaat heeft de politie verzocht om daarna regelmatige snelheidscontroles uit te voeren.
Provincie:
Tag(s):