donderdag, 16. juli 2009 - 22:32

A73 tunnels komend weekend dicht

Roermond

De twee tunnels in de A73 bij Roermond zijn komend weekend weer afgesloten voor alle verkeer. De Roertunnel en de tunnel Swalmen gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht en worden maandag 20 juli om 6.00 uur ‘s ochtends weer opengesteld. De afsluiting is noodzakelijk voor het uitvoeren van testen en werkzaamheden ter voorbereiding van de definitieve afbouwfase, zo meldt Rijkswaterstaat (RWS).

De keuze voor de tunnelsluiting in het weekend van vrijdag 17 tot maandag 20 juli is genomen in overleg met de gemeente Roermond, de provincie Limburg, de vervoersorganisaties EVO en TLN, de Kamer van Koophandel, ondernemers uit de binnenstad, het Retail Park en het Designer Outlet Center.

Tijdens de weekendafsluiting blijft Roermond goed bereikbaar. Er zijn diverse advies- en omleidingsroutes ingesteld. De omleidingsroutes gaan via de N273 (Napoleonsbaan), de N280 en de A2. Deze routes worden op de belangrijke toegangswegen aangegeven met diverse gele borden en tekstwagens. De N273 is de belangrijkste omleidingsroute voor doorgaand vracht- en personenverkeer vanuit het noorden en het zuiden.
Provincie:
Tag(s):