dinsdag, 7. april 2009 - 9:11

€75.000,- voor bewonersideeën

Leeuwarden

In 2009 en 2010 is in de gemeente Leeuwarden geld beschikbaar voor de uitvoering van bewonersideeën. Onder de naam 'Wijkidee!' beloont de gemeente Leeuwarden een goed wijkidee met een wijkwaardebon(nen).

Bewoners van zeven wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de eigen wijk prettiger maken. De uitvoering van deze ideeën wordt betaald door het verzilveren van de wijkwaardebonnen.

Geld
Het project Wijkidee! draait in de volgende wijken: Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldegalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier. Per wijk is € 75.000,- beschikbaar. Bewoners ontvangen voor goedgekeurde ideeën een tegoed in de vorm van wijkwaardebonnen ter waarde van € 5.000,- per bon. Een idee mag meer of minder kosten, belangrijk is dat bewoners zelf met ideeën komen en meehelpen bij de uitvoering. De kosten worden door de gemeente betaald.

IdeeCafés
In IdeeCafés informeert de gemeente de bewoners over de mogelijkheden van de wijkwaardebonnen. Bewoners kunnen dan al ideeën naar voren brengen die een bijdrage leveren aan een leefbare buurt, bijvoorbeeld ontmoetingen in de wijk en het gezamenlijk organiseren van activiteiten.

De komende weken ontvangen de bewoners van deze wijken een uitnodiging voor het IdeeCafé in hun wijk. Naast het IdeeCafé kunnen bewoners ook via www.leeuwarden.nl/wijkidee hun idee indienen.
Provincie:
Tag(s):