zondag, 25. oktober 2009 - 11:32

Aangehouden mannen blijken draaideur criminelen

De twee 18-jarige mannen uit Midwolda die twee weken gelden werden anagehouden aangehouden voor meerdere inbraken in hun woonplaats en Oostwold, blijken meer op hun kerfstok te hebben. Het tweetal wordt verdacht van negen inbraken die zijn gepleegd in de maanden september en oktober. Voor dit soort vergrijpen zijn beiden al eerder in aanraking geweest met de politie en justitie.

De twee 18-jarigen hebben vermoedelijk in totaal negen inbraken gepleegd in zowel woningen en auto’s. Acht inbraken vonden plaats in Midwolda en één in Oostwold. De Midwolders maakten bij deze inbraken meerdere laptops en fotocamera’s buit. Ook werden meerdere portemonnees gestolen, waarvan de inhoud soms opliep tot 300 euro contant geld. Een van de gestolen laptops is opgespoord door een jeugdagent.

De politie kon het duo aan de inbraken koppelen nadat een van hen was aangehouden voor winkeldiefstal. Deze verdachte bekende zijn betrokkenheid bij de inbraken, waarna de politie ook op het spoor kwam van zijn kameraad.

Tijdens het onderzoek kwamen de rechercheurs er achter dat een aantal gedupeerden hun woning en auto niet op slot hadden. Dit maakte de inbraak voor het duo gemakkelijker. Een gehoorde opmerking van slachtoffers was: “we dachten dat zoiets hier in het dorp nog wel kon”. Sinds de inbraken zijn de bewoners
Provincie:
Tag(s):