donderdag, 16. april 2009 - 13:52

Aangehouden mannen verdacht van meerdere woninginbraken

Lisse

Het politieteam Lisse denkt met de aanhouding van twee mannen uit Amsterdam op woensdag 25 februari meerdere inbraken in haar werkgebied te hebben opgelost. Dankzij een voorbijganger kon de politie die woensdagavond de verdachten van 19 en 25 jaar met een Roemeense Nationaliteit aanhouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Schorpioen.

De voorbijganger zag de twee een flatscreen en andere goederen in een auto laden en er hard mee weg rijden. De getuige belde direct de politie waarna de verdachten, na een achtervolging op de A4, werden aangehouden.

Het onderzoek werd voortgezet en de verdachten werden verhoord over andere inbraken in Lisse en Hillegom.Tevens werd de in beslaggenomen auto onderzocht. In de auto van de verdachten werden onder meer een hoeveelheid sieraden, een digitale fotocamera, een navigatie systeem, een herenhorloge, gsm’s, een flatscreen televisie, een laptop, opladers, een MP3-speler en inbrekersgereedschap aangetroffen. De goederen blijken van diefstal afkomstig te zijn. In diezelfde week werd ingebroken in een woning aan de Frans Halslaan in Hillegom. Hier werden werktuigsporen aangetroffen die overeenkomen met andere inbraaksporen waar de Amsterdammers van worden verdacht.

Het onderzoek naar de inbraakpraktijken van de verdachten duurt nog voort. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij inbraken buiten de regio. De verdachten zijn inmiddels voor bovengenoemde inbraken voorgeleid voor justitie en inbewaringgesteld. Zij zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):