donderdag, 15. oktober 2009 - 11:02

Aangehouden voor wet wapens en munitie

Kapelle

Woensdagavond omstreeks 23.30 uur, kwam er een melding bij de alarmcentrale binnen dat een bestuurder van een personenauto niet goed was geworden. De auto zou ter hoogte van de Postbrug in Kapelle staan.

Zowel de ambulance als de politie werden gevraagd op deze melding te rijden. Inderdaad troffen beide hulpdiensten een man aan die mogelijk hartproblemen had.

Het betrof een 21-jarige man uit de gemeente Kapelle. Hij was in het gezelschap van een 16-jarige maat van hem uit de gemeente Borsele. Deze stond naast de auto waar beide mannen ingezeten hadden.

Terwijl de ambulancemedewerkers zich over de 21-jarige ontfermden, vroegen de agenten of de 16-jarige jongen er bezwaar tegen had als hij gefouilleerd werd. Het vermoeden bestond namelijk dat de jongeman drugs gebruikt had. Hij verklaarde dat hij dit liever niet wilde, omdat het messen op zak had. Dit was dus reden genoeg om de jongeman wèl te fouilleren.

In totaal kwamen er vier messen uit zijn kleding tevoorschijn. Deze zijn door de agenten in beslag genomen. De agenten hebben ook de auto nog onderzocht en hieruit kwamen nog twee (nep)vuurwapens en een mes tevoorschijn. Ook troffen de agenten een doosje met een wit poeder daarin aan.

De 21-jarige man is door de ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis, daar is hij aangehouden.
Provincie:
Tag(s):