vrijdag, 16. januari 2009 - 14:03

Aangrijpend onderduikverhaal

Nijmegen

Op vrijdag 30 januari 2009 speelt Helmert Woudenberg de theater try-outvoorstelling Waterman in de Steigerzaal van het Lindenberg Theater in Nijmegen.De voorstelling Waterrman is het aangrijpende onderduikverhaal van de Joodse Hatty Waterman.

Op 10 november 1942 slaat bij de familie Waterman het noodlot toe. Het gezin wordt verscheurd en afgevoerd naar Auschwitz waar zij de dood zullen vinden. Hatty is op dat moment 21 jaar en staat wonderwaardig niet op de lijst. Hij blijft verslagen en als verdoofd alleen achter. Dan begint het meest bizarre en aangrijpende onderduikverhaal dat tijdens de bezetting heeft plaats gevonden.

Na het grote succes van de voorstelling Fortuyn, waarmee Helmert Woudenberg voor de Louis d’Or prijs (dè toneelprijs voor een acteur) werd genomineerd, speelt hij dit seizoen het aangrijpende onderduikverhaal van de joodse Hatty Waterman. Waterman is het elfde soloprogramma van Helmert Woudenberg.

De overgrootvader van Helmert Woudenberg, was destijds boer in de Jodenbuurt in Amsterdam. Hij verkocht melk, onder andere aan de 7-jarige Hatty. Inmiddels is datzelfde jongetje 85 jaar en luistert Helmert ademloos naar zijn verhaal.
Provincie:
Tag(s):