dinsdag, 6. januari 2009 - 16:36

Aanhoudende vorst zorgt voor meer natuurijs

Brunssum

Door het aanhoudende winterweer met de strenge vorst kan nu op steeds meer vijvers en watergebieden in Limburg geschaatst worden. Zo maakte de gemeente Brunssum bekend dat de roeivijver in het Schutterspark sinds vandaag geschikt is om op te schaatsen.

Uit metingen blijkt dat de ijslaag inmiddels een dikte heeft van 13 centimeter. Speciaal voor de schaatspret heeft de gemeente op de vijver een aantal banen sneeuwvrij geveegd.

De overige gemeentelijke schaatslocatie op natuurijs in Brunssum, de vijver in het Vijverpark, is nog niet vrijgegeven. Uit de laatste metingen blijkt dat de ijsvloer hier nog niet sterk genoeg is. De gemeente waarschuwt in het Vijverpark dus nog steeds voor onveilig ijs.

Ook in Heerlen kan er op diverse plekken op natuurijs worden geschaatst, zoals op de Weltervijver, grote vijver bij Meezenbroek, LTM vijver, grote vijver de Koumen en Heidsjerpark. Het ijs van de droomvijver in Hoensbroek heeft de vereiste dikte van 12 cm nog niet gehaald en blijft dus gevaarlijk, zo meldt de gemeente Heerlen.

Naast het natuurijs zijn er ook schaatsbanen gecreëerd. Zo is het speelplein van de Broederschool op de Molenberg ondergespoten met water, waardoor deze in een schaatsbaan is veranderd. Zolang de vorst aanhoudt kan er iedere dag tot 22.00 uur geschaatst worden. Bij speeltuin Mariarade is een overdekte schaatsbaan.
Provincie:
Tag(s):