zaterdag, 14. februari 2009 - 22:06

Aanhouding dvd-dieven veroorzaakt kettingbotsing

Eerder was in Amersfoort een vrachtwagen met dvd's gestolen. De verzekeraar kon middels GPS achterhalen waar deze vrachtwagen zich bevond en heeft de politie geïnformeerd. Naar aanleiding van deze informatie was de politie zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur onopvallend aan het posten op de Hambakenwetering, een klein industrieterrein, te 's-Hertogenbosch. Daar trof men de eerder gestolen vrachtwagen onbeheerd aan.

Na zo'n twee uur posten komt er een personenauto aan, die om de vrachtwagen heen rijdt. Vervolgens stapt één van de twee personen uit de auto over in de vrachtwagen. De vrachtwagen rijdt achter de personenauto aan de A59, en vervolgens de A2 richting Eindhoven, op.

Vijf politieauto's waren ondertussen voorbereid op een aanhouding op de snelweg. Ter hoogte van afslag Boxtel-Noord hebben twee opvallende surveillancevoertuigen de afrit afgezet en een file veroorzaakt, waar ook de vrachtwagen en bijbehorende auto in kwamen te staan. Agenten uit de andere vijf surveillancevoertuigen konden op deze manier de bestuurder de vrachtwagen en de bestuurder van de personenauto aanhouden en overbrengen naar het bureau.

Een tiental automobilisten zag de file te laat en was mogelijk afgeleid door de vele zwaailichten, wat een kettingbotsing, met gelukkig enkel materiële schade veroorzaakte.
Provincie:
Tag(s):