maandag, 5. oktober 2009 - 21:18

Aanhouding gewelddadige dood Ton Boomgaard

Maandagochtend 5 oktober is in Den Haag een 47-jarige inwoner van Almere aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 63-jarige Ton Boomgaard op vrijdag 27 februari in zijn woning in ’s-Graveland.

De Almeerder is aangehouden op verdenking van diefstal met geweld/afpersing en gekwalificeerde doodslag.

Vrijdagavond 27 februari 2009 werd het echtpaar Boomgaard overvallen in hun woning aan de Loodijk. De vrouw des huizes opende op aanbellen de voordeur waarop drie mannen de woning binnendrongen. De 63-jarige Ton Boomgaard schoot zijn vrouw te hulp en raakte met een van de overvallers in een worsteling. Tijdens deze worsteling werd een schot gelost die de bewoner dodelijk trof.

De overvallers vluchtten uiteindelijk weg met sieraden en een geldbedrag. Tijdens de overval waren ook twee kleinkinderen van het echtpaar in de woning. Zij bleven net als de bewoonster ongedeerd.

Vanaf 27 februari heeft een groot rechercheteam onafgebroken aan deze zaak gewerkt. Het team gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Vandaag worden in Den Haag en Almere huiszoekingen gedaan. De Almeerder wordt donderdag voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):