woensdag, 25. februari 2009 - 10:37

Aanhouding in onderzoek gestolen computerchips

Venlo

In het onderzoek naar een roofoverval op een bestelbusje met computerchips bij de grensovergang in Venlo in mei 2008, is een aanhouding verricht. Afgelopen dinsdag 17 februari kon een 43-jarige inwoner van Kerkrade worden aangehouden op basis van een tip na een uitzending van Opsporing Verzocht, zo meldt de politie.

De overval vond plaats op 8 januari 2008, rond 2.45 uur, net over de grens bij Venlo op de A40 in het Duitse Wachtendonk. De daders gingen er vandoor met de inhoud van de bus: computerchips ter waarde van ruim 1,5 miljoen euro. De chauffeur van het busje kreeg een stopteken vanuit een Audi A3. In die Audi zaten twee mannen, waarvan een in politie-uniform. De twee mannen uit de Audi bedreigden de bestuurder met een vuurwapen. Op dat moment verscheen een goudkleurig VW Passat met een derde dader. Gezamenlijke laadden ze de dozen met computerchips in de Passat. De man vluchtten weg, de velden in. Van deze man zijn bewakingsbeelden van een tankstation in Wachtendonk waar hij de volgende dag een taxi bestelde. De Passat kon met de buit ontkomen. Omdat er aanwijzingen waren dat de man in politie-uniform in de regio Limburg verbleef is van deze overval destijds een reconstructie gemaakt en in Opsporing Verzocht uitgezonden.

Omdat deze overval plaats vond in Wachtendonk zal het onderzoek verricht worden door de Duitse politie. De verdachte zal binnenkort overgeleverd worden aan Duitsland.
Provincie:
Tag(s):