dinsdag, 6. januari 2009 - 23:55

Aanhouding in onderzoek Omi Noija

Apeldoorn

Het rechercheteam dat sinds eind augustus onderzoek doet naar de gewelddadige dood van de 54-jarige Apeldoornse Omi Noija heeft dinsdag 6 januari een 25-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de vrouw.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De beloning van 10.000 euro die eind december 2008 door de hoofdofficier van justitie in Zutphen is uitgeloofd, blijft van kracht.

De politie heeft vandaag in alle vroegte een 25-jarige Apeldoorner aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de vrouw.

Het slachtoffer werd in de vroege ochtenduren van zondag 31 augustus 2008 levenloos aangetroffen in een pand aan de Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn. De brandweer had kort daarvoor een brand in het pand geblust waarbij zij de overleden vrouw aantrof. In de loop van de dag bleek het slachtoffer de 54-jarige bewoonster te zijn. Al snel was duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen.

Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) heeft sindsdien een uitgebreid onderzoek ingesteld. In de afgelopen maanden zijn dan ook tientallen personen benaderd en verhoord om meer duidelijkheid over het slachtoffer, haar levenswijze en de mensen met wie zij omging, te krijgen.

Eind december 2008 heeft de hoofdofficier van justitie in Zutphen een beloning van 10.000 euro uitgeloofd. Deze beloning blijft van kracht en het rechercheteam hoopt dat met tips de moord dan wel doodslag op Omi Noija kan worden opgelost.
Provincie:
Tag(s):