donderdag, 18. juni 2009 - 9:34

Aanhouding in verdwijningszaak Jolanda Meijer

Groningen

In het onderzoek naar de verdwijning van de Groningse Jolanda Meijer, heeft de politie een 38-jarige man uit de stad Groningen aangehouden. Dit maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bekend.

De politie is de man op het spoor gekomen na een tip. Of dit een anonieme tip is geweest wil de woordvoerder van het OM niet kwijt. Ook wat de mogelijke 'relatie' tussen Jolanda en de verdachte is, wil het OM in belang van het onderzoek niet zeggen.

Tijdens het politieverhoor ontkent de verdachte iedere betrokkenheid bij de verdwijning van Jolanda Meijer. Omdat zijn rol in de verdwijning nog niet duidelijk is, wordt de man alleen nog verdacht van betrokkenheid.

Over de plaats waar Jolanda mogelijk zou kunnen liggen wil het OM geen mededelingen doen. De politie is momenteel bezig met een onderzoek.

Al enige jaren ging het gerucht dat de verdwijning van de Groningse prostituee te maken zou hebben met personen uit Veendam en omgeving. Hier is enige tijd geleden intensief onderzoek naar gedaan en heeft niets opgeleverd. Volgens de woordvoerder van het OM is dit een heel nieuw spoor en is er geen verband met de geruchten uit Veendam.

Het is inmiddels elf jaar geleden dat de aan drugsverslaafde prostituee van de aardbodem verdween. Jolanda Meijer was op het moment van haar verdwijning 35 jaar oud.
Provincie:
Tag(s):