maandag, 21. september 2009 - 12:25

Aanhouding levert 18 verdachten en 30 gestolen fietsen op

Nieuwegein

Met de aanhouding van twee 15-jarige jongens uit Nieuwegein op verdenking van diefstal van fietsen kwam de politie diverse andere stelers en helers van fietsen op het spoor.

Het onderzoek startte woensdag 24 juni toen de politie zag dat de twee jongens op fietsen reden met een zogenaamd open slot. Bij het natrekken van de framenummers bleek dat de fietsen vanaf het station in Houten waren gestolen.

Bij de diefstallen werd gebruik gemaakt van een zogenaamde loper. De twee in verzekering gestelde verdachten bekenden tijdens het verhoor meerdere fietsen te hebben gestolen.

Gedurende het verdere onderzoek kwamen steeds meer verdachten in beeld die fietsen hadden gestolen of gestolen fietsen hadden gekocht. Het ging in totaal om 18 verdachten en 30 fietsen. De verdachten zijn allemaal op het politiebureau gehoord over hun aandeel.

Het gaat om 12 minderjarige verdachten tussen de 14 en 17 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, Vianen, Utrecht, Vleuten en IJsselstein. De 6 meerderjarige verdachten zijn tussen de 18 en 42 jaar en komen uit Nieuwegein en Utrecht. De fietsen werden gestolen in Houten, Nieuwegein en Vianen. Het afgeronde dossier werd onlangs aan het Openbaar Ministerie aangeboden voor verdere behandeling.
Provincie:
Tag(s):