woensdag, 4. maart 2009 - 13:51

Aanhouding na gooien ijzeren staaf naar politie te paard

Enschede

Een 35-jarige Hengelöer is maandagavond 2 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op donderdag 26 februari jl., tijdens de ongeregeldheden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Twente – Olympique Marseille, een ijzeren staaf te hebben gegooid naar een politieman te paard. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Twente – Olympique Marseille vonden in het centrum van Enschede ongeregeldheden plaats waarbij reeds meerdere personen werden aangehouden.

De politie is in het bezit van vele beelden die tijdens deze ongeregeldheden zijn gemaakt. Uit deze beelden kwam onder andere naar voren dat een 35-jarige Hengelöer een ijzeren staaf gooide naar een politieman te paard, waardoor de politieman werd geraakt. De agent raakte niet gewond.

Met toestemming van de officier van justitie is daarop maandagavond de 2e maart deze 35-jarige aangehouden. Hij is opgesloten en dinsdagmorgen 3 maart voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 35-jarige heeft ondertussen het gooien van de staaf bekend. Hij zal donderdag 5 maart bij justitie worden voorgeleid.

De beelden, het gaat hierbij om beelden die zijn opgenomen via de politiehelikopter en de politiebikers, worden nu verder bekeken om te zien of er sprake is van individuele overtredingen. Wanneer blijkt dat dit wel het geval is zal e.e.a. met het openbaar ministerie worden bekeken waarbij meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Van de eerder aangehouden elf verdachten zit er nog eentje vast, een 25-jarige Fransman uit Palaiseau. Hij moet zich maandag 9 maart voor de rechtbank in Almelo verantwoorden voor het gooien van meerdere spullen richting politiemensen.
De overige tien verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Drie “Nederlandse� verdachten hebben een dagvaarding gekregen om op een bepaalde datum voor te komen. De overige verdachten hebben de hun aangeboden transactie betaald en konden daarna naar huis.
Provincie:
Tag(s):