dinsdag, 8. september 2009 - 20:16

Aanhouding na schietpartij Tartinistraat

Tilburg

Dinsdagochtend 8 september is na drie maanden onderzoek een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in de Tartinistraat.

De verdachte wordt betrokkenheid bij de schietpartij, waarbij een 45-jarige Tilburger werd neergeschoten en later overleed, ten laste gelegd. Uitgebreid onderzoek heeft geleid tot aanhouding van de verdachte. De man is in verzekering en in beperkingen gesteld. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op vrijdag 5 juni 2009 startte de politie een grootschalig onderzoek, nadat in de Tartinistraat een 45-jarige Tilburger werd neergeschoten. De man werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De man overleed aan zijn verwondingen.
Er werd een team van circa 20 rechercheurs geformeerd, dat onder leiding van de Officier van Justitie onderzoek verricht.

Kort na het schietincident werden meteen al twee personen gearresteerd. Na verhoor bleek dat zij niet als verdachten konden worden aangemerkt en de twee zijn in vrijheid gesteld.

Technisch rechercheurs verrichtten direct na het schietincident een uitgebreid sporenonderzoek. Ook werd er een groot buurtonderzoek verricht. Eind juni zijn er op de plaats van het delict filmopnamen gemaakt voor de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.
Provincie:
Tag(s):