vrijdag, 5. juni 2009 - 10:06

Aanhoudingen bij grote verkeerscontrole

Utrecht

Donderdagmiddag en –avond 4 juni heeft de politie een grote controle gehouden in het politiedistrict Utrecht zuid. In totaal schreven agenten 104 bekeuringen uit en hielden zij vier personen aan.

De controleplaats was ingericht op de Overste den Oudenlaan en hier werkten verschillende diensten van de politie samen met de Belastingdienst, Douane, ANWB, het UWV en het Fris!team. Tussen 16.30 en 23.00 uur werden ongeveer 200 automobilisten gecontroleerd. Een motorrijder van de politie dirigeerde de bestuurders die m.n. in de wijken Kanaleneiland en Transwijk reden, naar de controleplaats. Daar werden alle papieren van de bestuurder en de technische staat (zoals banden en verlichting) van het voertuig gecontroleerd.

In totaal werden 68 bekeuringen uitgeschreven voor mobiel bellen tijdens het rijden, het vervoeren van kinderen zonder gordel of kinderzitje, rijden zonder rijbewijs, rijden met een verlopen kenteken of verzekering, zonder APK-keuring, met losliggende lading, te donker getinte ramen of verkeerde verlichting en andere technische gebreken. Ook 38 scooters en hun bestuurders werden aan politiecontrole onderworpen. In totaal werden 36 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van 25 scooters. Twee scooters zijn in beslag genomen om te onderzoeken of ze van diefstal afkomstig zijn. De politie hield twee bestuurders aan voor rijden onder invloed, één omdat hij zich niet kon identificeren en één man stond gesignaleerd vanwege een internationaal uitleveringsverzoek. Agenten namen een honkbalknuppel in beslag.

Medewerkers van de belastingdienst controleerden 37 automobilisten. Dit resulteerde in een nog te incasseren schuld van ongeveer EUR 72.000. Zo’n EUR 10.000 werd direct betaald. Op 18 voertuigen beslag gelegd. De politie incasseerde nog acht openstaande vonnissen. Een drugshond van de Douane werd ingezet in enkele auto’s, maar er werd geen drugs gevonden. Het UWV controleerde 44 automobilisten en liepen tegen 11 personen aan die vermoedelijk onterecht een uitkering hebben.
Provincie:
Tag(s):