zaterdag, 21. februari 2009 - 18:35

Aanhoudingen en gewonde agent voor RBC-Telstar

Roosendaal

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd RBC-Telstar op vrijdagavond 20 februari 2009 was het onrustig in Roosendaal. Een groep voetbalsupporters kreeg ruzie met een groep allochtonen, waarna er gevochten werd. De politie moest tussenbeide komen. De groep allochtonen vluchtte weg, terwijl de supporters hun agressie richtten op de politie. Een agent raakte daarbij licht gewond. Er werden drie personen gearresteerd en ingesloten.

Circa twintig Telstar aanhangers waren vrijdagmiddag al naar Roosendaal afgereisd naar hun bevriende RBC-ers. In het supporterscafé bereidden ze zich gezamenlijk voor de op de wedstrijd die om 20.00 uur zou aanvangen. Onderweg naar het stadion was kreeg de luidruchtige groep omstreeks 19.30 uur op De Kade ruzie op met een groep allochtonen jongeren. De groepen raakten slaags met elkaar, waarbij een Telstar-supporter gewond raakte door een klap met een slagwapen.

Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, keerden de voetbalsupporters zich tegen de agenten. Een agent raakte licht gewond door een klap in zijn gezicht. De politie voerde een charge uit om de orde te herstellen. Daarbij is gebruik gemaakt van de wapenstok en zijn preventief politiehonden ingezet. Er volgden drie arrestaties vanwege ordeverstoring en belediging.

Verder wordt nog onderzoek gedaan naar aanleiding van de mishandeling van een 19-jarige Telstar-aanhanger. De man liep een hoofdwond op en moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):