maandag, 26. oktober 2009 - 13:10

Aanhoudingen na bedreigende internetfilmpjes tegen RET

Rotterdam

De politie heeft na intensief onderzoek drie jongeren aangehouden na bedreigingen richting de RET op internet. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Internetfilmpjes
Vorig week heeft de RET aangifte gedaan wegens bedreiging. Op internet circuleerden namelijk enkele filmpjes van een groep die zich de Blackbandanacrew noemt. Op deze filmpjes staan enkele mensen die met wapens bedreigingen uiten tegen RET-controleurs. In beeld waren onder meer een vuurwapen, een honkbalknuppel, een boksbeugel en een mes.

Drie aanhoudingen
Na uitgebreid recherche onderzoek en herkenning door agenten zijn afgelopen vrijdag door de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 15-jarige en een 18-jarige Rotterdammer. Ze zijn aangehouden op straat, op de V. Hoochstratenweg.

Zaterdagmiddag rond kwart voor drie is de derde verdachte, een 18-jarige Rotterdammer, aangehouden. Hij was door rechercheurs gebeld en ontboden op het politiebureau. Korte tijd later meldde de verdachte zich op een politiebureau in Feijenoord aan het Cor Kieboomplein.

Gestolen scooter
Rechercheurs vonden in de doorzochte woningen van de verdachten onder meer een nepvuurwapen, een honkbalknuppel, bivakmuts en een scooter. De scooter, die in een tuinschuur stond, bleek gestolen in Ridderkerk. De goederen zijn door politiemensen in beslag genomen. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

’Baldadigheid’
De verdachten verklaren de bedreigingen onder invloed en in een baldadige bui te hebben gedaan. De recherche zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):