zondag, 8. februari 2009 - 14:22

Aanhoudingen na opstootjes in Weert en Venlo

Weert

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Oelemarkt in Weert drie mannen aangehouden na een opstootje. De drie mannen zijn aangehouden omdat ze niet voldeden aan een bevel of vordering (43-jarige Weertenaar), een agent beledigde (30-jarige man uit Beegden) en het werk van de politie belemmerde (39-jarige Weertenaar). De 39-jarige Weertenaar vernielde na zijn aanhouding ook nog de achterruit van een politieauto. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en zaterdagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rond 3.00 uur verzamelde zich een groepje mensen op de Oelemarkt. De aanwezige politie werd daarbij meerdere malen beledigd door de betrokkenen. De mannen bleven de confrontatie met de politie opzoeken. Bij de aanhouding is door de politie pepperspray gebruikt.

In Venlo heeft de politie op de Parade een 21-jarige man uit die plaats aangehouden, nadat de man zonder enige aanleiding een andere man op zijn hoofd sloeg. De 21-jarige is aangehouden voor het vechten op straat. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij na verhoor weer in vrijheid werd gesteld.
Provincie:
Tag(s):