vrijdag, 6. februari 2009 - 23:02

Aanhoudingen na schietincident

Delft

De politie heeft donderdagavond kort voor middernacht zeven personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietincident. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat zij nabij de Nijlhof en de Dakarhof schoten hadden gehoord. De politie startte direct een groot onderzoek en zette een groot gedeelte van de wijk af.

Ruim vijftien agenten waren belast met de afhandeling van het incident. De agenten vonden op straat enkele lege hulzen. Het onderzoek leidde de agenten naar een woning aan de Nijlhof. In en om de woning hield de politie zeven personen aan in de leeftijd van 23 tot 36 jaar. De aangehouden verdachten komen uit Delft, Den Haag, Rotterdam en Maastricht. Bij de actie maakte de politie gebruik van een politiehond en werd het arrestatieteam ingezet bij de aanhoudingen en aansluitend de doorzoeking van de woning. In de woning troffen de politiemensen een vuurwapen aan.

De recherche van Bureau Delft onderzoekt de zaak en bekijkt of er enig verband bestaat met het schietincident van maandag 2 februari, eveneens op de Dakarhof. Een 33-jarige Delftenaar raakte die dag kort voor middernacht gewond toen hij na een ruzie in beide benen werd geschoten. De verdachten, twee mannen, gingen er na het schietincident vandoor. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en mocht na enkele uren het ziekenhuis weer verlaten.

De recherche van Bureau Delft onderzoekt beide zaken en komt graag in contact met getuigen. Heeft u donderdagavond iets gezien van deze schietpartij of heeft u wellicht nog informatie over het incident van maandagavond? Heeft u anderszins informatie? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):