zondag, 29. maart 2009 - 11:38

Aanhoudingen Nederland - Schotland: 31 - 2

Amsterdam

Door de politie zijn zaterdagavond 28 maart, in de binnenstad van Amsterdam, de laatste twee uur voorafgaande aan de wedstrijd Nederland Schotland, 33 personen aangehouden. Dit heeft de politie zondag 29 maart laten weten.

De aangehouden voetbalsupporters worden verdacht van openlijke geweldpleging, discriminerende spreekkoren, belediging, opruiing, vernielingen en openbare dronkenschap. Het gaat om 31 Nederlanders en twee Schotten.

Groepen supporters van verschillende voetbalclubs waren naar elkaar op zoek en wilde confrontaties aangaan met elkaar. Politiemensen grepen daarop snel in en verrichtten arrestaties.

Een groep van 17 personen riep “Hamas, joden aan het gas�. Zij werden direct ingerekend. De twee Schotten zijn meegenomen voor openbare dronkenschap en hadden niets te maken met de ruziezoekende fans.

‘Tot die tijd was het erg gezellig in de stad. Vooral het Schotse legioen zorgde voor een kleurrijk centrum en er heerste een vrolijke sfeer’, meldt de politie. Na afloop van de wedstrijd zijn er geen problemen meer geweest. Van de aangehouden personen zitten er drie nog vast.
Provincie:
Tag(s):