donderdag, 22. januari 2009 - 15:29

Aanhoudingen schietincident Laren

Laren

De politie van de Gooi en Vechtstreek heeft maandagavond 19 januari zijn twee personen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een schietincident op de Hilversumseweg. Op 8 december 2008 ontstond op deze weg een conflict tussen twee partijen waarbij een of meerdere schoten werden gelost met een onbekend wapen. Dit maakte de politie donderdag 22 januari bekend.

De aanleiding van het conflict is vermoedelijk de diefstal van wietplanten uit een hennepkwekerij in Hilversum. Een groep mannen, waaronder de twee verdachten, zijn achter de mannen die met de diefstal te maken hadden, aangegaan. Op de Hilversumseweg zijn ze uitgestapt en naar de auto van de mannen gelopen. Op dat moment zijn een of meerdere schoten gehoord door omstanders. Uit onderzoek is gebleken dat de mannen uit de auto werden getrokken en te voet vluchtten. De auto werd door een van de twee verdachten meegenomen. Twee dagen later werd de auto uitgebrand in Eemnes teruggevonden.

De twee mannen, een 25-jarige Hilversummer en een 26-jarige inwoner van Bunschoten, konden na onderzoek maandag worden aangehouden. In de woning van de Hilversummer werd een alarmpistool aangetroffen.

Een nader onderzoek naar het precieze gebeuren, de twee verdachten en de andere betrokkenen is ingesteld.
Provincie:
Tag(s):