donderdag, 2. april 2009 - 10:34

Aanhoudingen voor illegale tewerkstelling en mensenhandel

Amsterdam

Op 28 maart 2009 heeft de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, onder leiding van het Functioneel Parket, op meerdere locaties in Amsterdam doorzoekingen gedaan.

Dit gebeurde in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige illegale tewerkstelling en mensenhandel. Er zijn twee verdachten aangehouden, die allebei op 31 maart 2009 door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring zijn gesteld.

Klusbedrijf
Het onderzoek richt zich op de verdachten van een klusbedrijf. Dit klusbedrijf, onder leiding van een illegaal in Nederland verblijvende Oekraïner, verricht hoofdzakelijk renovaties en onderhoudswerkzaamheden aan woningen van particulieren.

Het bedrijf heeft hiertoe meerdere illegaal in Nederland verblijvende Oekraïners als werknemer in dienst. De verdenking is dat het klusbedrijf deze werknemers naar Nederland heeft gesmokkeld en hier heeft gehuisvest. Naast de verdachte Oekraïner is een Poolse medeverdachte aangehouden.

Ook is er vermoeden dat over de gewerkte uren niet de vereiste premies sociale verzekeringen en belastingen zijn afgedragen.
Provincie:
Tag(s):