zondag, 14. juni 2009 - 20:09

Aanhoudingen voor verzet, belediging en belemmering

Baarn

Nabij een evenemententerrein nabij de Drakenburgerweg heeft de politie rond 01.30 uur twee mannen van 23 jaar uit Baarn en een 31-jarige man uit Hilversum aangehouden voor diverse feiten. Politie en bereden politie waren hier aanwezig voor toezicht bij het evenement wat zojuist was afgelopen.

Een agent te paard wilde langs het fietspad een groepje stilstaande fietsers passeren. Nadat meermalen gevraagd was om te mogen passeren bleef een persoon met zijn fiets midden op het fietspad staan. De agent reed stapvoets met zijn paard langs de persoon. Hierbij bleef de agent haken met zijn voet. Vervolgens draaide hij het dier om te kijken wat er aan de hand was, en zag dat een man was gevallen en vervolgens weer opstond.

Daarop begon de 23-jarige man, die achter de gevallen man stond zijn beklag te doen. Toen de agent te paard de situatie wilde uitleggen, begon de verdachte zich hinderlijk en uitdagend te gedragen. Tegen deerdachte werd na diverse waarschuwingen vertelt dat er tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt, ging hij er vandoor. Daarop werd hij door te hulp schietende agenten aangehouden en werd hij wegens zijn verzet bij de aanhouding geboeid.

Intussen had een andere 23-jarige man de aanhouding trachten te verhinderen en had een agent weggetrokken en zijn fietshelm van het hoofd getrokken. Daarop werd hij met gepast geweld aangehouden en eveneens geboeid. Een 31-jarige man uit Hilversum uitte intussen luidkeels beledigingen en werd eveneens met gepast geweld geboeid omdat hij zich verzette bij zijn aanhouding.

Diverse omstanders bemoeiden zich met de aanhoudingen. Politie te paard trok de lange wapenstok om omstanders op afstand te houden. Er werd enkele malen door de agent een tik uitgedeeld op het achterwerk/onderrug van mensen die zich ondanks diverse vorderingen om door te lopen zich met aanhoudingen bleven bemoeien.

Twee vrouwen werden door een politie-agent op de bike met de achterzijde van zijn fiets naar achteren gedrukt. Ook zij wensten in eerste instantie geen gehoor te geven aan diverse vorderingen, en waren toen pas bereid te vertrekken. Een man die daarvoor een tik had gehad met de wapenstok bood later ter plekke zijn excuus aan voor zijn onwelwillendheid.

De drie verdachten zijn inmiddels verhoord en konden na het afleggen van een verklaring aan het einde van de ochtend het bureau vweer erlaten. Proces-verbaal wordt tegen de mannen opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):