woensdag, 27. mei 2009 - 13:14

Aanrander aangehouden

Nieuwegein

Op vrijdag 22 mei werden vier meisjes slachtoffer van een aanrander. Op dinsdag werd een verdachte na uitgebreid politieonderzoek aangehouden.
Op vrijdag omstreeks 12.00 uur was een meisje uit Nieuwegein alleen op de Ravelstraat. Plotseling werd zij door een onbekende man op een scooter vastgepakt en naar een bosje getrokken. Het meisje werd hier vervolgens onzedelijk betast. Korte tijd later verdween de man.

Later die dag ontving de politie de informatie dat mogelijk nog twee meisjes waren lastig gevallen door een man op een grijze scooter. Dit zou ook die vrijdagmiddag zijn gebeurd in de omgeving van de Ravelstraat in Nieuwegein.

Terwijl de politie deze zaken onderzocht, kwam er informatie binnen dat die vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur een man op een scooter een minderjarig meisje had betast in Culemborg. Alerte getuigen zagen in de Culemborgse wijk Dijkzicht een meisje het park in fietsen. Het viel hen op dat bij het meisje een man op een scooter reed. De getuigen vertrouwden dit niet en er werden door hen voor de zekerheid enkele foto’s van de man met de scooter gemaakt.

Na enige tijd kwam de man op de motorscooter alleen het park uit rijden. De getuigen gingen vervolgens poolshoogte nemen en troffen het meisje hier aan. Zij gaf aan te zijn betast door de man op de scooter.

De politie heeft het sterke vermoeden dat het slachtoffertje uit Culemborg en de drie slachtoffertjes uit Nieuwegein door dezelfde man zijn betast/lastig gevallen.

Na uitgebreid politieonderzoek, werd op dinsdag 26 mei een 47-jarige verdachte uit Papendrecht in Sliedrecht aangehouden.

De verdachte is een blanke man en hij was die vrijdag gekleed in een trainingsbroek met twee witte strepen aan de zijkant. Hij reed op een grijze Kymco scooter en droeg een zwarte helm. De politie zet het onderzoek voort en het is mogelijk dat de verdachte meer slachtoffertjes heeft gemaakt door hen lastig te vallen/betasten. De politie verzoekt hen, of hun ouders, contact op te nemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):